MEDLEMSAKTIVITETER

Här hittar du aktuella medlemsaktiviteter och medlemsresor


Program 2019

Här kan du läsa det aktuella programmet för medlemmar. Vill anmäla du dig till någon av aktiviteterna? Maila medlemsutskottet på medlemsutskott@rodastenkonsthall.se

16 april

Poesikväll med Jila Mossaed & Olivia Bergdahl
Kl 17.30-19 på Röda Sten Konsthall

Jila Mossaed har skrivit ett flertal romaner och diktsamlingar, varav den senaste samlingen Vad jag saknades här utkom 2018. Samma år valdes hon också in i Svenska Akademin. Olivia Bergdahl vann endast 17 år gammal SM i Poetry Slam 2007. Sedan dess har hon gett ut böcker, en skiva, startat upp Olivias Poesiorkester mm. Och turnerat som estradpoet! 
 
Poesikvällen är gratis att delta i, och som medlem får du även ta med dig en vän! Vi bjuder på fika.
 

5 maj

Louisiana & Helsingör – dagstur med förhyrd buss

På Louisiana visas bland annat Pippilotti Rist, som med videotekniken som medium både undersöker och spränger gränser, och den kinesiske konstnären Liu Xiaodong, som genom stora målningar skildrar den moderna människans liv på Grönland. Petrina från medlemsutskottet kommer att hålla i en introduktion. Vi stannar också till i Helsingör för en promenad i staden!

Anmälan är öppen nu! Skicka din anmälan till medlemsutskott@rodastenkonsthall.se.
 

1 juni

Stadsvandring & museibesök i Borås – dagstur med förhyrd buss

Vi börjar med att besöka Abecita och Wärenstams-museerna, med guidade visningar. På Abecita ser
vi, förutom samlingen, bland annat fotografier av Jonna Bergström. På eftermiddag tar vi oss till Borås Konstmuseum där det bland annat visas det omtalade finska bidraget till Venedigbiennalen 2017 - The Aalto Natives av Nathaniel Mellors och Erkka Nissinen. Vi avslutar denna rika dag med en stadsvandring i Borås, där vår guide berättar om många av stadens alla skulpturer och andra konstverk.

Anmälan öppnar v. 18.
 

6 juli

Pilane & Nordiska Akvarellmuseet – dagstur med förhyrd buss

En klassiker! Resan tar oss med förhyrd buss till Tjörn, där vi besöker Pilane, skulpturparken som integrerar med det bohuslänska landskapet. Vi besöker också Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, där vi får en guidad visning av utställningarna. Två enastående flugor i en smäll!

Anmälan öppnar under v 18.
 

3 augusti

Oslo, konst & arkitektur – dagstur med förhyrd buss

Det finns många nya spännande byggnader i Oslo! Bland annat besöker vi Operahuset tecknat av det gränsöverskridande Snøhetta samt Astrup Fearnley Museet, ritat av Renzo Piano, där vi också upplever konsten. Vi kommer att besöka även Kunstnernes hus, som erbjuder spännande modern konst, och vi hoppas att kunna klämma in även en skulpturpark, om vädret tillåter!

Anmälan öppnar under vecka 23.
 

Höstresa

Upptäck Bilbao i Spanien!

Fyradagarsresa till Spaniens hetaste stad: Bilbao! Baskiens huvudstad erbjuder bland annat Guggen-heimmuseet - ett museum för modern och samtida konst. Byggnaden är ritad av Frank Gehry och invigdes år 1997. I Bilbao finns mer spännande arkitektur att se, men vi kommer även klämma in en dagstur till Baskiens lilla pärla San Sebastián.

Intresseanmälan kan redan nu skickas till medlemsutskott@rodastenkonsthall.se
 

7 september-17 november

Upplev GIBCA  - Göteborgs Internationella Konstbiennal  - tillsammans med oss!

14 september: Bussresa med ett flertal stopp och guidade visningar på de olika utställningsplatserna i Göteborg.
19 oktober: Bussresa till eller flera av de utställningsplatser vilka medverkar i konstbiennalens samarbetsprojekt: GIBCA Extended.